Inspectie

Keuring of inspectie in de bouw

Bij de aanschaf van een nieuwe woning dient u met verschillende aspecten rekening te houden. U wilt er immers zeker van zijn, dat u na de overname van de woning niet direct tegen hoge kosten loopt! Het is niet altijd eenvoudig om zelf te oordelen of een woning in een goede staat verkeert. Hoe zit het bijvoorbeeld met het houtwerk onder de dakbedekking? Zit er houtworm in de houten vloeren van de zolder? Enzovoorts. Wanneer u dergelijke gebreken pas na de overname van de woning opmerkt, zult u deze zelf moeten laten herstellen. Een keuring of inspectie in de bouw uit laten voeren door Vario Vastgoed kan in dit geval de oplossing voor u zijn.

 

Uitgebreide keuring of inspectie in de bouw uitvoeren

Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van keuringen en inspecties binnen woningen. Dit geldt zowel voor bestaande woningen die verkocht worden, als ook voor nieuwbouwprojecten die voor het eerst bewoond zullen worden. Bij nieuwbouwprojecten krijgt u vaak te maken met “kinderziektes”, zoals lekkages of elektriciteitskabels die niet goed aangesloten zijn. In zo’n geval wilt u dergelijke problemen door de aannemer van het nieuwbouwproject laten oplossen. Dit kunt u doen door vooraf een uitgebreide keuring of inspectie van uw nieuwbouwproject uit te laten voeren.

 

Rapportage over gebreken in huis

Nadat onze specialisten een keuring of inspectie in uw woning hebben uitgevoerd, ontvangt u een uitgebreid rapport. In dit rapport is precies omschreven wat de gebreken in de woning zijn en hoe u deze kunt laten verhelpen door een vakman. De kosten voor het herstel van de gebreken kunt u verhalen op de verkopende partij. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lager bod te doen.

 

Tip: laat ook een keuring in uw woning uitvoeren als u van plan bent om uw woning te verkopen! Door een keuring uit te laten voeren kunt u de woningwaarde van uw huis laten stijgen.